Nieuws

Ons onderwijs

De Erasmus is gehuisvest in een multifunctioneel gebouw. De school ligt op een eiland omgeven door een ringgracht. De Erasmus wordt bezocht door 300 kinderen. Deze zijn verdeeld over dertien groepen. Tevens zijn aan de school verbonden drie peutergroepen van Peuterspeelzaal Meerwijk (Hero), Kinderopvang Compananny (voorheen het Hazeltje) en het wijkcentrum Da Vinci met allerlei organisaties. Zodra u de school binnenkomt, voelt u aan de sfeer dat het hier goed vertoeven is. De sfeer is vriendelijk, gezellig en in de klassen is het rustig zodat de kinderen zich goed kunnen concentreren. Wij vinden het enorm belangrijk dat alle kinderen met plezier naar school komen, zich goed voelen en weten dat een professioneel team van leraren, assistenten en ondersteuners voor hen klaar staat. Het is belangrijk dat ouders, leerkrachten en kinderen hun inbreng hebben in het schoolgebeuren en dat er geluisterd wordt naar elkaars wensen. In harmonie en openheid kan er zo gebouwd worden aan een goed pedagogisch klimaat waarin het prettig is om te werken en te leren en waarbij iedereen zich betrokken voelt.

De ouders zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kinderen. De leerkrachten werken hieraan op school. In het belang van het kind is het essentieel dat er een goede samenwerking is tussen ouders en leerkrachten. Graag willen wij samen met u en met hen het beste uit de kinderen halen en hen begeleiden tot optimaal leren. Daarnaast vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk ouders betrokken zijn bij de activiteiten die we op school organiseren.

OBS de Erasmus is een brede school, met opvang en onderwijs in hetzelfde gebouw van 07.30 uur tot 18.30 uur.

Wilt u meer weten? Zoekt u nog een plek voor uw kind? Neemt u contact op met de directie van de school of vult u het contactformulier in via deze website. De directeur neemt dan contact op met u. U bent altijd van harte welkom om eens een kijkje te nemen in de school. Ter oriëntatie bieden wij ouders en kinderen op zoek naar een fijne school een rondleiding en een gesprek aan. 

Van harte welkom! 

Ruscha Wijdeveld, directeur OBS de Erasmus


 
OBS de Erasmus
Erasmuslaan 3
2037 LA Haarlem
023-5338700
administratie.erasmus@spaarnesant.nl
Ontwerp | HFCM Onderwijs Webdesign | web2work