Nieuws

Leerlingenraad 

OBS de Erasmus

Onze leerlingenraad bestaat in het schooljaar 2022-2023 uit twaalf leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. Na de verkiezingen kwamen er vier nieuwe leerlingen bij (Zayd, Faysal, Jasmin en Mustafa).
Dit jaar zullen we ons buigen over plannen voor het schoolplein. We vinden dat het schoolplein aantrekkelijker gemaakt moet worden, zodat we er fijn op kunnen spelen. We zouden heel graag een nieuw klimrek willen. Ook missen we duikelrekken. Hoe leuk zou het zijn om een stormbaan aan te leggen, zodat we lekker veel kunnen bewegen op het plein? Allemaal plannen voor onze school waar we vrolijk van worden. We gaan ons best doen om er iets moois van te maken.
Gezonde kinderen in een gezonde school, daar staat de leerlingenraad voor!

Groep 6:   Zayd el Hilali, Faysal Ouariri,
   Jasmin Said en Mustafa Juwala
Groep 7:   Esila Çoban, Nohaila El Hajri,
   Oumaira Bouchnaf en Safa Khadjazadah
Groep 8:   Mirale N'Mar, Montasser al Amri
   Usman Rabiou en Nidae El-Attar

 

De leerlingenraad stelt zich voor

 Leerlingen groep 6

 

Ik ben Zayd, ik ben 8 jaar en ik zit in groep 6. Mijn hobby’s zijn voetballen en zwemmen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik een presentatie heb gedaan en kinderen op mij gestemd hebben. Ik ben ook in de leerlingenraad omdat ik dingen wil gaan veranderen. Bijvoorbeeld het schoolplein en het kleuterplein, want die zijn heel oud. Ik wil ook goed gaan zorgen voor het milieuIk ben Faysal, ik ben 9 jaar en ik zit in groep 6. Mijn hobby’s zijn trefbal en karate. Ik wou in de leerlingenraad om te helpen dat die hobbels op het boven plein weggaan, want die hobbels zijn gevaarlijk. Kinderen vallen heel hard en ze zijn erg glad.

Ik ben Jasmin en ik zit in groep 6. Mijn hobby’s zijn tekenen, lezen, gamen, schooltijd en viool spelen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik dingen in de school wil veranderen. Ik wil dit jaar praten over het schoolplein omdat het een beetje saai is en je er bijna niks kan doen, ik ben bijna 10 jaar.

 

Ik ben Mustafa Juwala en ik zit in groep 6. Het stukje om mij voor te stellen komt nog!


Leerlingen groep 7

 

Ik ben Esila en zit in groep 7. Mijn hobby’s zijn tekenen, zwemmen, gymmen en paardrijden. Ik vind het leuk om te vergaderen met elkaar. Ik wil leuke plannen maken voor de school.


Hallo ik ben Nohaila, ik ben 11 jaar en ik zit in groep 7. Mijn hobby’s zijn dansen, knutselen en mensen helpen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om mensen blij te maken bijvoorbeeld met een nieuw schoolplein. En ik wil ook dat kinderen plezier hebben op school. Ik vind de nieuwe leerlingenraadleden heel erg slim, ze hebben veel ideeën. Later wil ik dokter worden en dan zou ik willen werken op de kinderafdeling of de afdeling voor zwangere vrouwen.

Hoi ik ben Oumaira en ik zit in groep 7 en is ben heel sportief. Vooral Kickboksen, turnen, zwemmen en gymnastiek vind ik leuk. Ik heb hele leuke ideeën voor de leerlingenraad.


Ik ben Safa, ik ben 10 jaar en ik zit in groep 7. Mijn hobby’s zijn rekenen, tekenen en schilderen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik met andere kinderen en leerkrachten mee wil denken over wat het beste is voor onze school. Ik hoop dat de schoolblij zou zijn met de veranderingen. Later wil ik dokter worden.


Leerlingen groep 8

 

Ik ben Mirale, ik ben 11 jaar en zit in groep 8. Mijn hobby’s zijn tekenen, knutselen en zwemmen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het belangrijk vind dat mensen hun mening durven te uiten / te zeggen en ook dat deze school leuker wordt. Ik hoop dat onze ideeën aanslaan en dat ik kan helpen om ze uit te voeren.

 

Ik ben Montasser, ik ben 11 jaar en ik zit in groep 8. Mijn hobby’s zijn voetballen, tennis en trainen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik wil meedenken met de school. Ik vind bijvoorbeeld dat het voetbalveldje kunstgras mag krijgen, ik wil graag helpen met de ideeën en met de uitvoering.

 

Ik ben Usman, ik ben 12 jaar en ik zit in groep 8b. Mijn hobby’s zijn voetbal en gamen. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het belangrijk vind dat de kinderen op deze school ook meedenken. Ik wil dit jaar graag meedenken over het schoolplein. Het schoolplein mag wel meer verstopplekjes krijgen van mij.

 

Ik ben Nidae. Ik ben 11 jaar en zit in groep 8b. Mijn hobby is buitenspelen. Ik zit in de leerlingenraad om mijn ideeën met de school te delen en ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen zich fijn voelt op school. Ik wil dit jaar dat er nieuwe speeltoestellen komen op het schoolplein. Ik hoop dat we dat dit jaar kunnen doen, ik help graag mee met alle stadia van dit plan.

 

 

 
OBS de Erasmus
Erasmuslaan 3
2037 LA Haarlem
023-5338700
administratie.erasmus@spaarnesant.nl
Ontwerp | HFCM Onderwijs Webdesign | web2work